Interim managers

Interim toolkit bevat van alles!

“Een interim-manager is een tijdelijke manager (leidinggevende). Dergelijke personen worden voor een bepaalde tijd aangetrokken om de leiding van een afdeling of een organisatie op zich te nemen. Vaak gaat het om externe personen, dat wil zeggen functionarissen van buiten de eigen organisatie”

Dit is wat Wikipedia te melden heeft. Interim is een prachtig vak en ik ga je hier vertellen waarom!

Vriendjes politiek? Huh?

Misschien wel het allergrootste voordeel van interim zijn is het fris in de organisatie komen. No strings attached. Geen vervelende collega’s waar je rekening mee moet houden, geen kennis van de onderlinge verhoudingen en geen last van de verleiding tot vriendjespolitiek zijn een greep uit het heerlijke assortiment van fris in een organisatie komen.
Een manager die al jaren meedraait in een organisatie heeft voorkeuren voor verschillend mensen ontwikkeld, en zit vaak vastgeroest in de bestaande bedrijfsprocessen. Zeker bij onderwerpen als fuseren, het ontslaan van mensen, promoten van mensen en alle andere zaken waar persoonlijke voorkeur belangrijk is, is dit perfect! Als interim heb je de mogelijkheid om met een eerlijke onbevangen blik naar mensen te kijken en op basis van hun expertise een keus te maken.

Interim Toolkit

Een interim manager neemt een hele toolkit mee die hij heeft ontwikkeld en verzameld door het werken bij verschillende organisaties. Vaak is deze toolkit up to date en zit er voor veel verschillende terreinen wel een tooltje in. Dit is een heel logisch verschijnsel een interim wordt vaak voor een brede taak (soms ook specifiek) aangenomen en verwacht om van veel dingen kennis te hebben, in tegenstelling tot de gewone bedrijfscultuur, waar een manager vaak wordt aangenomen voor een bepaalde afdeling. Zeker in grote organisaties wordt van een manager verwacht dat hij zich met zijn afdeling bemoeit. Interims mogen overal iets over zeggen, niet voor niks wordt je van buitenaf aangetrokken! Jij bent daar om de boel op orde te helpen. Meng je dus vooral in alle (relevante) dingen waarvan jij denkt dat het beter kan!

Momenteel geen interim werk?

Het kan natuurlijk zijn dat je even zonder werk zit, ik weet dat er hele goede resultaten worden geboekt door mensen die zich aanmelden op het platform van 24/7 interim. Op het moment van schrijven is het gratis, maar hoe lang nog kan ik je niet beloven 🙂

Interim toolkit bevat van alles!

Interim Toolkit