Hoe gaat het met de woonwinkels in Ede en omgeving?

De markt begint weer aan te trekken en steeds meer mensen zijn weer bereid wat geld uit te geven aan meubels en woonaccessoires. Voor veel woonwinkels was dit hoog tijd want door al die mensen die hun hand op de knip hielden hebben veel woonwinkels het de laatste tijd erg moeilijk gehad. In dit artikel vertellen we wat over hoe het gaat met de meubelbranche in Ede en omgeving

Webwinkels doen het goed

Niet alleen in de meubelbranches maar ook in andere branches hebben online winkels steeds meer van de verkoop in winkels overgenomen. Hoewel ook de webwinkels in meubels en woonaccessoires wel gevoeld hebben konden zij door de lagere kosten en de transformatie van kopen bij de meubelboulevard naar online kopen vaak wel overeind blijven. De toekomst ziet er voor webwinkels dan ook rooskleurig uit. Nu de bestedingsruimte bij consumenten langzaamaan weer stijgt en ze de zaken steeds meer op orde krijgen kunnen ze profiteren van hoge marges en van een snel groeiende markt.

Onderscheidend vermogen cruciaal

Massaproductie uit lage lonenlanden zorgt voor grote risico’s voor de meubelbranche. Doordat de lasten in Nederland hoger zijn is het belangrijk voor de Nederlandse meubelindustrie om zich te richten op het midden en hogere segment die veel waarde hecht aan kwaliteit en beleving.

https://www.rabobankcijfersentrends.nl/index.cfm?action=branche&branche=Meubelindustrie&p=6

Is er dan helemaal geen goed nieuws voor de traditionele woonwinkel? Jazeker wel, de huizenmarkt trekt aan en dit biedt kansen voor de meubelbranche want deze huizen moeten wel worden ingericht. Het aantal verkopen van huizen nam in 2014 met bijna 40% toe en de verwachting is dat dit de komende tijd verder groeit.

Richt je op beleving en online

Voor woonwinkels is het belangrijk dat ze zicht richten op beleving in de showroom (dé reden waarom mensen naar de winkel komen) en online hun zaken goed op orde hebben. Doen ze dat dan zijn de verwachtingen voor 2015 helemaal niet negatief.