Douglas hout

Wanneer er constructies in uw tuin of huis moeten worden gemaakt is Douglas hout een van de beste houtsoorten die u kunt kiezen. Douglas hout is een erg duurzaam naaldhout wat afkomstig is uit het noordwesten van Europa. Dat betekent dus dat er geen regenwoud hoeft te sneuvelen voor de toepassingen bij u thuis. Daarnaast is Douglas een van de hardste naaldhoutsoorten. Als finishing touch heeft Douglas een prachtige roodbruin tot gele kleur met vlamtekening.

De toepassingen

Douglas hout kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Deze zullen hieronder worden toegelicht.

Constructies: doordat Douglas zo’n sterke en stabiele houtsoort is kan het prima worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Van gordingen tot pergola’s maar ook tuinhuizen en blokhutten, Douglas is uw perfecte keuze.

Gevel/wandbekleding: vaak wordt er voor gevel of wandbekleding gebruik gemaakt van Douglas. Zweeds rabat, halfhouts rabat, en potdekselen zijn een aantal toepassingen waar vaak Douglas voor gebruikt wordt.

Vloeren: ook voor vlonders is Douglas uitermate geschikt. Van Douglas is bekend dat wanneer het droogt harder wordt. Douglas vlonderplanken zijn extra terug gedroogd zodat ze optimaal stabiel zijn.

Gaat u aan zelf de slag?

Neem voordat u zelf aan de slag gaat eens contact op met Douglas-hout. Dit is de specialist in de omgeving van ede. Dankzij de kwalitatief goede producten en de aandacht voor de klant wordt het bedrijf met maar liefst een 9.4 beoordeeld!