Asbest eraf, zonnepanelen erop. Subsidieregeling agrarische bedrijven Ede

Hebt u een agrarisch bedrijf in Ede en een grote oppervlakte asbestdak dat u graag wilt laten verwijderen? Met de stimuleringsmaatregel “asbest eraf, zonnepanelen erop” kunt u enorm besparen op de kosten van dit project. Daarnaast kunt u met het plaatsen van zonnepanelen uw investering snel terugverdienen.

Steeds meer bedrijven willen duurzaam ondernemen en gelukkig wordt dit sterk gestimuleerde door de Nederlandse overheid. Een van deze stimuleringsmaatregelen is de regeling “asbest eraf, zonnepanelen erop”. De regeling geldt vanaf 1 juli 2013 tot 1 september 2014 en is alleen bedoeld voor agrarische bedrijven. Het totale bedrag dat de overheid hiervoor heeft uitgetrokken is 20 miljoen euro. Met deze maatregel wil de overheid zoveel mogelijk het schadelijke asbest verwijderen en de duurzame zonnepanelen promoten. Zeker bij agrarische bedrijven die vaak een hoog energie-verbruik hebben is het opwekken van duurzame energie erg belangrijk.

De subsidieregeling “asbest eraf, zonnepanelen erop” in het kort

De stimuleringsmaatregel is als volgt ingericht:

  • Minimum te saneren dakoppervlakte  400m² asbestdak
  • Verplicht gecombineerd met plaatsing zonnepanelen
  • De maatregel geldt ook voor gebouwen met een nevenfunctie (woonhuis, tuinhuis etc.) mits die zich op één van de aangevraagde bouwblokken bevindt
  • De maximale subsidie die elke aanvrager kan krijgen is 7500 euro
  • De aanvrager krijgt 3 euro subsidie per m² asbestdak (ongeveer één derde van de totale sanerings en installeringskosten
  • Plaatsing van de zonnepanelen op een ander dan het gesaneerde dak mag, mits deze zich op hetzelfde bouwblok bevindt
  • De regeling geldt alleen voor agrarische bedrijven

Is de subsidieregeling “asbest eraf, zonnepanelen erop” voor u de moeite waard?

Het is waar dat het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen een flinke kostenpost kan zijn. Met de subsidieregeling “asbest eraf, zonnepanelen erop” kunt u flink besparen op deze kosten. Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen 10 jaar terug! Als laatste is het ook gewoon beter als het schadelijke asbest snel wordt verwijderd. Ook gebruik maken van deze regeling? Neem contact op met Solure BV.